החלפת כדור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/09/2013 | 14:01 | מאת: קרן

סליחה ההודעה נשלחה לי באמצע הכתיבה אמשיך מאותו מקום ב7/9 יום ראשון הפסקתי לקחת תפאקסט 20 מג ובמקביל לקחתי מירו 15מג ומיום ראשון עד היום יש לי תופעות מוזרות שלא חולפות הרגשה של מכות חשמל בראש יותר נכון הרגשת זרם חשמל בראש ובידיים הגברת תחושת החרדה רציתי לדעת מה לעשות ומתי התופעות האלו יחלפו כי זה בלתי נסבל ולאף אחד אין תשובה בשבילי כגון הפסכיאטרית שלי ורופאת משפחה במקביל אני לוקחת גם לוריוון 1 מג פעמיים ביום שגם אותו הפחתתי לכדור 1 ביום . אשמח לתשובה במהרה כי המצב בלתי נסבל תודה מראש קרן

14/09/2013 | 00:02 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום קרן, הפסקת הטיפול בפאקסט יכולה לגרום תופעות של זרמים והתגברות של החרדה. זו הסיבה שעושים לרוב ירידה הדרגתית יותר של הטיפול ונוטלים לתקופה מסויימת מינון של 10 מ"ג ליום. ייתכן גם שהירידה בלוריוון היא הגורם לתופעות, או שהיא תורמת להגברתן. פחות סביר שמדובר בתופעות לוואי של המירו. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטרית ועם רופאת המשפחה, לחזור לטיפול בפאקסט ולוריוון ולשקול תכנון מחדש של הירידה מתרופות אלה בצורה יותר הדרגתית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה