סכיזופרניה? מה עושים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/09/2013 | 14:23 | מאת: דנה

שלום, חבר שלי התחיל בזמן האחרון לחשוב שהוא רואה דברים ושאנשים רודפים אחריו כל הזמן, זה נמשך כבר כמה זמן.. (הוא לא לוקח סמים), הנהיגה שלו נהיתה פרועה כי הוא חושב שנוסעים אחריו בכביש ועוקבים אחריו ובעצם הוא רודף אחרי מכוניות בצורה מאוד מסוכנת. הוא ניגש לאנשים ברחוב ושואל למה הם עוקבים אחריו ואני מרגישה שהוא מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו. הוא הלך לרופא פרטי לא מזמן והוא הביא לו כדורים בשם וולבוטרין, אבל ההזיות עדיין ממשיכות .. בדקתי על הכדורים וראיתי שהם נגד דיכאון ולא הזיות. מה עושים.? הוא לא ילך שוב לרופא והוא מתכחש לזה שיש לו משהו, והמצב שלו רק מתדרדר עם הזמן .. הוא ממשיך לנהוג למרות שביקשתי ממנו שלא ינהג ואני ואמא שלו לא יודעות מה לעשות. יש אפשרות אולי לאשפוז בכפיה? מה לעשות במצב כזה?

08/09/2013 | 22:58 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דנה, לשאלותייך: את צודקת שולבוטרין לא נשמע כמו טיפול מתאים למצב שאת מתארת. ייתכן שחברך לא סיפר לפסיכיאטר שבדק אותו את כל הפרטים. אם חברך נוהג בצורה מסוכנת צריך לפנות למשרד הפסיכיאטר המחוזי באזור מגוריו, לכתוב ולתאר במפורט את מה שתיארת בקצרה בהודעה שלך כאן. חשוב שתתני במכתב תיאור מדויק ומפורט של ההזיות ותיאור מדויק ומפורט של ההתנהגויות המסוכנות בכביש והקשר ביניהן. חשוב שתבקשי שגם אימו של חברך תחתום על המכתב ושתיכן תדגישו שאין לכן שום אינטרס חוץ מטובתו של חברך. אם רופא המשפחה של חברך יסכים להוציא את המכתב מטעמו, זה יקל מאד על הפסיכיאטר המחוזי להתייחס למכתב בצורה עניינית, בלי חשש שיש כאן מניפולציה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה