ואבן כתוספת לציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/09/2013 | 21:24 | מאת: אליזבת

אני לוקחת ואבן כתוספת לציפרלקס עד שציפרלקס יתחיל לעבוד. הרופא אמר שאקח אחד בבוקר ואחד בערב (10 מ"ג). כמה זמן אפשר לקחת ואבן ברציפות ללא סכנת התמכרות, ומהם תסמיני הגמילה? האם לעשות זאת באופן הדרגתי או בבת אחת? תודה מראש

08/09/2013 | 22:48 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אליזבת, לאחר שנוטלים ואבן כמה שבועות ברציפות כבר עלולים להתפתח תסמיני גמילה. תסמיני הגמילה מואבן יכולים לכלול בין השאר עצבנות, מתח, חרדה, רעד, חוסר שינה, הזעת יתר ובמקרה של הפסקה חדה, גם פרכוסים אפילפטיים. אם את נוטלת ואבן במשך כמה שבועות ברציפות מומלץ שהפסקת התרופה תיעשה באופן הדרגתי. כדאי שתתייעצי עם הפסיכיאטר המטפל כיצד לעשות זאת.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה