פרנויה נוראית..

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/09/2013 | 17:44 | מאת: ליה

שלום. יש לי ידיד ממש טוב שעד לפני שבוע הכל היה תקין אצלו בחיים. אם זה עבודה או חברים ומשפחה. לפני שבוע הוא הגיע אלי ואמר לי שמצלמים אותו. בהתחלה חשבתי שהוא צוחק עלי. ואז הבנתי שלא כך. גם הייתי בטוחה שהוא לקח משהו כי אחרי הכל הוא בנאדם נורמטיבי לחלוטין. עבר שבוע מאז שזה קרה והוא לא יוצא מזה. הוא טוען שהחדשות הזויות הוא לא זוכר את התאריך של היום, הוא מבובלבל. יש לציין שלאחרונה לפי מה שהבנתי ממנו היה מופעל עליו לחץ בעבודה. לחץ מטורף. אבל אני לא חושבת שזה קשור אבל ככה הוא טוען. עוד אני רוצה להוסיף שהוא לא ישן הרבה וטוב. היום כשדיברתי איתו הוא אמר שהוא מרגיש שמצלמים אותו. מזה התופעה הזאת? האם זה מלחץ? חוסר שינה? או שזה תופעה פסיכיאטרית.

07/09/2013 | 22:17 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ליה, צריך להיות ברור לך ולכל הקוראים שאבחון פסיכיאטרי נעשה רק בבדיקה פסיכיאטרית במסגרת פגישה אישית ולא על בסיס דיווח ובלי פגישה. לכן צריך להתייחס למה שאני כותב כאן כאל ייעוץ כללי ולא כאל אבחון פסיכיאטרי. לשאלותייך: מזה התופעה הזאת? האם זה מלחץ? חוסר שינה? או שזה תופעה פסיכיאטרית. נשמע, תחת ההסתייגות שכתבתי קודם, שהכותרת היא נכונה. כאשר אדם משוכנע שמצלמים אותו בלי שיש לו סיבה מציאותית לחשוב כך, אז ייתכן שיש לו מחשבות שווא של רדיפה או במילה אחת: פרנויה. למצב כזה יכולות להיות כל מיני סיבות פסיכיאטריות או רפואיות כלליות את מוסיפה גם שיש לו בעיה של בלבול (הוא לא זוכר את התאריך של היום). זה מכוון לכך שייתכן ויש למצבו גורם רפואי כללי וצריך לעשות לו בדיקות רפואיות כלליות בנוסף להערכה פסיכיאטרית. גם סמים ואלכוהול יכולים לגרום לצירוף כזה של פרנויה ובלבול. לדעתי חשוב שידידך יעבור הערכה רפואית כללית ופסיכיטארית בהקדם, אפילו בחדר מיון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה