קשר בין חרדה וסכזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/08/2013 | 04:43 | מאת: אור ביטון

שלופ, התגייסתי לפני כחודש וחצי וביום הראשון היה לי נורא קשה לא רציתי להשתחרר מהצבא.. לאחר פגישה עם קבן הוחלט שאני כשיר לשרת, לאחר השיחה החלטתי שאני חוזר הביתה (נפקד) הייתי כ12 יום נפקד ואז עשיתי סוג של משחק של ניסיון התאבדות כאילו לקחתי כדורים וכו בשבילי שישחררו אותי כי לא היה לי טוב שם, במהלך הלילה בבית חולים התחלתי לחוש בחרדה וזה התחזק ככה משעות הבוקר וניסו להרגיע אותי והכל הסבירו לי שזה חרדה וזה שכיח מאוד, מהלחץ שלא ישחררו אותי מהשירות יופ אחרי הבית חוליפ חזרתי הביתה, במשך שלושה ימים הייתי בחרדה ודיברתי עם משפחה וכו כי פחדתי שלא ישחררו אותי, לאחר שיחה עם פסיכאטר צבאי שקבלתי שם התקף חרדה שוחררתי מצהל לאחר שהשתחררתי חזרתי לחיי שגרה, כמובן שליוותה אותי תחושה של חוויה לא נעימה והפחד שזה יחזור, לאחר שבועיים הייתי במעמד מלחיץ ושם הייתי נורא חרד , לא קבלתי התקף אבל הלחץ היה נוראי ובחילות וכו , התחלתי ביו פידבק וזה עזר לי נורא, לאחר שבוע הצלחתי לחזור לשגרה ואני עובד אם עצמי להשתחרר מהמחשבות אבל אני מרגיש טוב, הבעיה היא שאבא שלי בגיל 60 חולה סכזופריניה שהתגלתה לאחר שחררו מצהל שבה עבר מלחמת יום כיפור, במהלך הזמן שהייתי בצהל אבא שלי ראה שקשה לי אז הוא שיחק על זה וניסה לשחרר אותי דרך זה, עכשיו אני מתחיל להיכנס ללחץ שגם לי יהיה את זה בגלל מה שעברתי ואני מפחד מזה מאוד ! אין לי שום דבר מהתסנימים של המחלה .. אבל הפחד מזה משגע אותי, אני רוצה לדעת ממישהו מוסמך שבאמת אין קשר בין השתיים ושאני יכול להיות רגוע או שיש לי סיבה להיות בלחץ , תודה

29/08/2013 | 11:56 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אור, אין הרבה קשר בין חרדה משירות צבאי לבין סכיזופרניה. אבל אני מניח שאת זה כבר אמרו לך קודם לפניי, אז אני אומר לך משהו אחר: אם יש לך חרדה מנקרת שאולי תחלה בסכיזופרניה והמחשבה נמשכת ונמשכת ואינה חולפת למרות שלדעתך היא כבר לא הגיונית ולמרות שכולם מנסים להרגיע אותך, אז יכול להיות שאתה צריך טיפול לחרדה הזו ולמחשבה הטורדנית הזו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה