דיכאון וסרוטנין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/08/2013 | 11:16 | מאת: אני

הבנתי שמי שיש לו דיכאון וחרדה בעיקר זה מחסור בסרוטנין או ליתר דיוק שהוא נספג מהר מדי חזרה למערכת העצבים ולא ממשיך במסלול התקין אז למה לא מייצרים כדורים עם סרוטנין בתוכם כמו שעושים עם האלטרוקסין ? וככה בעצם יורדות כל התופעות לוואי של ה ssri?

27/08/2013 | 22:54 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, כבר חשבו על הרעיון. יש אפשרות לקנות כדורי סרוטונין כתוסף מזון. הבעיה היא שהמוח מייצר לעצמו את כל הסרוטונין ואינו סופג סרוטונין ממחזור הדם. סרוטונין שנכנס למחזור הדם ממערכת העיכול לא חודר אל תוך המוח ומתפרק בכבד בלי להגיע לאתר הפעולה שלו. לכן התועלת העיקרית בנטילת כדורי סרוטונין היא למי שמוכר אותם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה