דיכאון עמיד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/08/2013 | 21:00 | מאת: אתי

שלום רב, תודה על תשובתך. לא נראה לי שאחי יעמוד בכאלה טיפולים. כיום מקבל נורטילין ליתיום וזיפרסקה ללא הועיל. נרדיל טרם נוסה. האם נרדיל יכול להצליח איפה שתרופות אחרות נכשלו?

23/08/2013 | 09:40 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

כן בהחלט. נרדיל הוא תרופה נוגדת דיכאון מוצלחת מאד מבחינת היכולת שלה לטפל בדיכאון ואפילו דיכאון עמיד מאד. הסיבה שנותנים נרדיל רק לאחר הרבה ניסיונות טיפול היא שנטילת התרופה הזו מצריכה דיאטה מיוחדת שיש להקפיד עליה מאד. אתי, חשוב לי להבהיר משהו: הטיפולים שפירטתי בתשובה הקודמת שלי הם לא מאד קשים. הם למעשה קלים יותר למטופל מאשר נזעי חשמל. במיוחד האפשרות הראשונה שציינתי (deep TMS). טיפול זה לא שונה מבחינת החוויה עבור המטופל במאומה מן הטיפול במגנטים (TMS) שאחיך כבר עשה, רק שזה טיפול יותר אפקטיבי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה