מ זה אומר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/08/2013 | 18:52 | מאת: חסוי

אני בן 24 בגיל 14 עישנתי חשיש חד פעמי קיבלתי התקף חרדה מאוד חזק,החרדות ומחשבות דפקות נמשכו כמה שבועות ונעלמו.מאז יש לי פחד לעשן חשיש,כיום אחרי הרבה שנים יצא לי לעשן חשיש תחת השפעת אלכוהול, יש לי את האומץ לעשן חשיש רק אחרי שאני קצת מסטול מאלכוהול.למה אני מפחד מאוד לעשן שאני לא מסטול מאלכוהול?ומתי שאני מטופל ברסיטל 40 מ'ג גם אז אני מרגיש שאין לי מה לפחד לעשן חשיש למורות שלא עישנתי תחת טיפול ברסיטל,דריך אגב גם יצא לי להישתמש בסמים אחרים,והיה טוב,כמו קריסטל,חגיגת ,גת,עם כן תוכל לתת לי על הדרך הסבר על קריסטל מה הנזקים התנסתי רק פעמים בקריסטל,,אני מבקש הסבר מפורט ובאמת באיזה כיון אני יכך את עצמי.?

22/08/2013 | 19:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

קריסטל הוא שם רחוב לסם קוקאין. קוקאין הוא חומר ממכר מאד וההתמכרות היא מסוכנת מכיוון שהקוקאין הורס כלי דם קטנים וגורם לנמק (מוות) של הרקמות שסביבם. זו הסיבה שמי שמסניף קוקאין באופן קבוע מקבל חורים במחיצת האף האמצעית אך גם התקפי לב ואירועים מוחיים בגיל צעיר.לקוקאין אין שימושים רפואיים. בארצות הברית וארצות אחרות השם הזה מציין סם מועדונים ממריץ בשם מתאמפטמין("קריסטל מת'"). זהו חומר לחומר זה השפעות לוואי רבות ביניהם עלייה בדופק, בלחץ הדם ומוות. יש ארצות בהן מתאמפטמין מותר לשימוש באופן מבוקר ותחת השגחה רפואית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. זה הכיוון אליו אתה לוקח את עצמך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה