חרדות והפרעות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/08/2013 | 19:17 | מאת: אוריין

שלום , בני בן 13.5 הוא סובל מהפרעות נפשיות , ומטופל בסרנדה ורספרידל רצינו לדעת האם כדורים אלה מגדלים שדיים? ושאלה נוספת בבקשה , האם קיים קשר בין הפרעה נפשית לחולה נפש והאם קיים מכנה משותף בין שניהם ? תודה

21/08/2013 | 22:39 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אוריין, אין כדורים "שמגדלים שדיים", כפי שיעידו מיליוני נשים שעוברות ניתוחים קוסמטיים לשחזור שדיים לאחר כריתה או להגדלת שדיים מסיבות קוסמטיות. ריספרדל (ובמידה הרבה יותר קטנה, גם סרנדה) יכולים לגרום לעליה בהפרשת הורמון שנקרא פרולקטין. הורמן זה גורם כל מיני נזקים בין השאר הגדלה ברקמת השד. זה יכול לגרום להרגשה ומראה של נפיחות בשדיים וגם להפרשת חלב. כדי לדעת אם תופעה כזו עלולה לקרות, אפשר לבדוק את רמת ההורמן פרולקטין בדם. לרוב מי שמקבל ריספרדל אין רמת פרולקטין גבוהה ולכן גם אין סכנה להתפתחות התופעות האלה. אינני מבין את השאלה השניה. מצטער.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה