מוזיקה מתנגנת אין סוף

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/08/2013 | 11:43 | מאת: קטרינה

שלום רב לך ד"ר ברקאי, מזה כמה חודשים אני סובלת מתופעת המנגינה שנתקעת בראש ואינה מניחה לי. מזה שלושה ימים לא עוזבת אותי ולו לרגע קט מנגינה של שיר (אמנם נחמד) ולכן פקעה סבלנותי ואני פונה אליך: אני כבת 60, סובלת מירידה בינוית בשמיעה, עדיין ללא מכשיר שמיעה. כמו כן סובלת מאפילפסיה קלה המאופיינת בניתוקים לשברירי שניות. מטופלת בלמיקטל 300 מ"ג ליום, כמובן לאחר בדיקת EEG .לאחרונה לאור בעיות שינה אני נוטלת מדי לילה חצי כדור בונדורמין. לפני כשלושה חדשים עברתי בדיקת MRI לאחר תלונות על בלבול בתפקוד היום יומי.מבחן מיני מנטל הראה על ביה של אוריינטציה. בפרמטר זה טעיתי בכל אחת מהמטלות. התופעה מוציאה אותי מדעתי ואני מרגישה הפרעות מרובות בריכוז. אודה לך על חוות דעתך בנושא.

21/08/2013 | 00:25 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום קטרינה, התלונות על בלבול ובעיה באורינטציה והפרעות בריכוז, מעלות אצלי שאלה האם האפילפסיה מאוזנת או שיש עדיין אירועי ניתוק ובאיזו תדירות הם מופיעים. אנשים עם הפרעה טורדנית כפייתית סובלים לעיתים משירים "שנתקעים" בראש כמו תקליט שבור ולא יוצאים. אבל הפרעה טורדנית כפייתית מופיעה לרוב לראשונה בעשור השני של החיים ואת יותר מבוגרת מזה. לכן התופעה הזו גם כן חשודה בעיניי בתור משהו שקשור לאפילפסיה וצריך לבדוק זאת לפני שפונים לטיפול פסיכיאטרי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה