הריון ודיכאון+דרגת סיכון לפתח דיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/08/2013 | 22:52 | מאת: אולי אני

שלום רב ד"ר גבריאל אני מאובחנת כסובלת מהפרעת דיכאון וחרדה. היו לי כמה אפיזודות של דיכאון מז'ורי. אני מטופלת כבר 12 שנה באנטי דיכאוניים ונוגדי חרדה. אני כבר שנתיים מאוזנת, מתפקדת בכל תחומי החיים. רוב חיי חשבתי שהריון וילדים זה מחוץ לתחום שלי ולעולם שלי בגלל ההפרעות האלו. כבת לאישה שסבלה מההפרעות האלו, החששות שלי היו מאוד גדולים בעניין, עם זאת אמי מעולם לא סבלה מדיכאון שאחרי לידה אלא רק בתקופות מאוחרות יותר של גידול הילדים ושלי בעיקר. מה ידוע בעולם הרפואה לגבי התפתחות של דיכאון/חרדה במהלך הריון אצל מטופלות מאובחנות ומה ידוע על אחוזי הדיכאון של אחרי לידה אצל נשים כמוני? היכן אני יכולה למצוא את האינפורמציה הזו?

21/08/2013 | 00:05 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותייך: מה ידוע בעולם הרפואה לגבי התפתחות של דיכאון/חרדה במהלך הריון אצל מטופלות מאובחנות ומה ידוע על אחוזי הדיכאון של אחרי לידה אצל נשים כמוני? העובדה שהיה לך דיכאון מגבירה מאד את הסיכון להופעת דיכאון לאחר לידה. ההסתברות לכך ללא טיפול היא פי 4-5 יותר מאשר אצל שאר הנשים ויכולה להגיע ל- 30-50% ללא טיפול. נטילת נוגדי דיכאון שעזרו לאיזון הדיכאון מפחיתה את הסיכון. כיוון שהדיכאון שהיה לאימך היה דיכאון שלא לאחר לידה, לא נוצר מזה סיכון נוסף עבורך לדיכאון שלאחר לידה. חשוב שתדוני על נושא זה עם פסיכיאטר שמתמחה בתחום הפסיכיאטריה של הריון, לידה והנקה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה