מניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/08/2013 | 19:44 | מאת: חסוי

איך אני יכול לדעת עם אני סובל ממניה דפרסיה או מדיכאון וחרדה. אני יודע שיש לי חרדה כללית,מהי באמת מניה דפרסיה,מה אדם מרגיש ביום יום עם המחלה??

19/08/2013 | 23:13 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, ראשית כדי לדעת את האבחנה של מצב פסיכיאטרי שקיים אצלך, כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר. במאניה דיפרסיה (או בשמה המודרני - הפרעה דו קוטבית), יש תקופות של מצב רגשי קיצוני- דיכאון או מאניה (מבטאים את המילה מאניה כמו סיומה של המילה רומניה), או שניהם יחד. דיכאון מתאפיין במצב רוח ירוד, ירידה ביכולת ליהנות מדברים ומעוד תסמינים. מאניה מתבטאת במצב רוח מרומם או רוגזני, עודף אנרגיה, דימוי עצמי מוגבר ועוד תסמינים. אנשים עם הפרעה דו קוטבית יכולים גם להיות במצב של איזון רגשי ללא אפיזודות של דיכאון או מאניה ואז הם לא מרגישים שום דבר חריג.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה