וולבוטרין XR

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/08/2013 | 09:33 | מאת: שלומי

שלום ד"ר סובל מדכאון זה למעלה מחצי שנה. ניסיתי תרופות רבות מכל הסוגים שלא הועילו והפסיכיאטר שלי נתן לי וולבוטריןXR אמר שזה עובד על הדופמין וזה אולי יעזור לי. נתן לי 3 שבועות 150 מ"ג ואז להעלות ל-300 מ"ג. לוקח את הכדור כל בוקר ב-8 אני כבר 12 ימים עם התרופה, בשבוע ראשון עליה חדה בערנות עם בעיית שינה קשה נעזרתי בהעלאת מינון הקלונקס (בתקווה זמנית) כדי להירדם. בימים האחרונים אני מרגיש התגברות משמעותית של תחושת עצבות, חוסר חשק עמוק, מעין מרה שחורה. מעבר לנדודי השינה, וכדי להמחיש את תחושת העצבות - ממש למדתי שלדכאון שאני מכיר כבר זמן רב יכולים להיות צבעים גרועים שלא הכרתי- ובעיניים שלי התרופה הרעה את הדכאון. הפסיכיאטר אליו התקשרתי אמר שהגוף יתרגל והותיר את הוראתו להעלות את המינון ל-300 מ"ג בתום 3 שבועות של 150. אבקש מאוד את דעתך באופן עקרוני : ממה שאני מכיר מתרופות שנטלתי בעבר, מעלים את המינון כשהייתה הטבה חלקית או שהתרופה לא הרעה את המצב- - האם כדאי לי להתעקש להפסיק\להחליף את התרופה או שיש הגיון בכך שכ-150 מ"ג לא עזרו-הרעו, 300 מ"ג יחוללו פלא ? - בהנחה וזה חלק מתופעות הלוואי - אין להניח שהעלאת המינון תחמיר את המצב ?

19/08/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שלומי, דיכאון אינו תופעת לוואי רגילה של תרופות נוגדות דיכאון. לכן אני מניח שהפסיכיאטר חשב שהחמרת הדיכאון שאתה חווה, אינה תופעת לוואי של התרופה אלא החמרה בדיכאון בגלל חוסר תגובה למינון הנמוך יותר של 150 ולכן הוא המליץ להעלות את המינון. אם כבר ניסית נוגדי דיכאון אחרים, סימן שהדיכאון שיש לך אינו קל לטיפול וצריך להתעקש מאד על תרופה לפני שמחליטים להחליף אותה. לכן כדאי שתשקול לפעול בניגוד לאינטואיציה שלך שאומרת בצדק להפסיק את התרופה אם מאז שהתחלת ליטול אותה, המצב החמיר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה