זיפרסקה ונורטילין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/07/2013 | 23:20 | מאת: אתי

שלום, בהמשך להתכתבויות קודמות. לאחר הפסקת טיפול בנזעי חשמל אחי קבל מרשם לנורטילין שכבר התחיל ולזיפרסקה. מה מייחד את הזיפרסקה? האם השילוב יכול להפחית מחשבות ואובדנות? תודה מראש אתי

31/07/2013 | 00:17 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

זיפרקסה (שם החומר הפעיל olaznzapine) היא תרופה אנטי פסיכוטית שיש לה גם השפעה מייצבת אצל אנשים עם הפרעה ביפולרית והיא יכולה להועיל בעיקר למניעת מצבי מאניה. ייתכן שיש לתרופה זו גם תועלת בהגברת ההשפעה של תרופה נוגדת דיכאון, כמו נורטילין. חסרונות הזיפרקסה הם תופעות הלוואי שיכולות להיות לה. אלו כוללות: עליית משקל, עליה בכולסטרול וסכרות. השילוב של נורטילין וזיפרקסה יכול להפחית מחשבות אובדניות אם התרופות מטפלות בדיכאון שגרם למחשבות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה