פרפנאן וחוסר מוטיבציה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/07/2013 | 15:42 | מאת: אלון שוורץ

שלום רב רציתי לשאול אני לוקח כבר כמה חודשים פרפנאן 8 מג למצבים של מתח וחרדה,מאז תחילת הטיפול ועד היום אני מרגיש שכבר אני לא מפחד מסמים וכבר אין לי מחשבות כלפי אנשים שפחדתי מהם,האם הפרפנאן עזר לי בקטע הזה ?,ועוד רציתי לשאול האם הפארפנאן מוריד ענין במוטיבציה ?,כי מאז שהתחלתי טיפול אין לי חשק בכלל בשום תחום עבודה ולא לימודים,רק המטרה לשבת בבית ולהעביר את הזמן,האם הפרפנאן יכול לגרום לזה ?,ועוד שאלה אחרונה בשבוע הראשון שלוקחים פרפנאן זה זה יכול לגרום חוסר תיאבון בתחילת הטיפול ?

30/07/2013 | 22:55 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלון, לשאלותיך: האם הפרפנאן עזר לי בקטע הזה ? ייתכן מאד. אם הפארפנאן מוריד ענין במוטיבציה ? ייתכן. זו תופעת לואי שיכולה להיות לתרופות אנטי פסיכוטיות. בשבוע הראשון שלוקחים פרפנאן זה זה יכול לגרום חוסר תיאבון בתחילת הטיפול ? חוסר תיאבון אינו תופעת לוואי טיפוסית של פרפנאן. לרוב הוא גורם עליה בתיאבון. אבל תן לי לשאול אותך: אם זה היה רק בשבוע הראשון ואתה לוקח כמה חודשים, אז מה זה משנה אם זו הייתה תופעת לוואי?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה