שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/07/2013 | 15:44 | מאת: אירה

שלום רב, לפני שבועיים קיבלתי טיפול נוגדי דיכאון וחרדה בפלוטין 20. כמה ימים ראשונים הכל היה בסדר, עד שיום אחד שעה אחרי שלקחתי את המינון שלי הרגשתי התקף צרבת, שכלל צריבה וכאב בבית החזה ובוושט, כאבים בבליעה ובחילה. לקחתי רני ואחרי בערך שעתיים זה עבר. מאז כל פעם שאני לוקחת פלוטין אחרי חצי שעה תוקפת אותי צרבת קשה. חוץ מזה אין שום תופעות נוספות ואחרי שצרבת עוברת נשארת הרגשה לא נעימה בגרון שמלווה אותי מספר שעות. לפני בערך חודש בבירור אף אוזן גרון, הובנתי כסובלת מרפלוקס, אבל לא היו לי צרבות כאלה לפני שהתחלתי טיפול בפלוטין. קראתי בחלק מהאתרים שזו תופעה מוכרת, אבל אני עדיין מאוד חוששת. בגלל שאני סובלת מחרדות, אני מכניסה לי לראש כל מיני מחלות סופניות. אנא ממכם, תגידו לי מה זה יכול להיות. אני בת 30 בריאה בדרך כלל, חוץ והפרעות חרדה. תודה רבה

30/07/2013 | 22:21 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אירה, פלוטין יכול לגרום לצרבת. פלוטין לא גורם לסרטן או מחלות סופניות אחרות. האם ייתכן שהמחשבות שיש לך בעניין זה הן חלק מהפרעת החרדה שלך? תופעות לוואי כמו צרבת דועכות בדרך כלל אם ממשיכים ליטול את התרופה. אם הצרבת לא חולפת או שהכאבים בלתי נסבלים, צריך לשקול את החלפת התרופה. כדאי להתייעץ על זה עם הפסיכיאטר שהמליץ לך על התרופה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה