נזעי חשמל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/07/2013 | 15:43 | מאת: אתי

שלום, תודה על המענה המהיר. כתבת שאחרי 6 - 10 טיפולים דו צדדיים ניתן להרגיש שיפור.האם המספר שציינת הוא בנוסף ל8 הטיפולים שעבר באופן חד צדדי? מה ההבדל בין החד צדדי לדו צדדי? בברכה אתי

28/07/2013 | 16:16 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

האם המספר שציינת הוא בנוסף ל8 הטיפולים שעבר באופן חד צדדי? כן. מה ההבדל בין החד צדדי לדו צדדי? בעיקר- מנח האלקטרודות. במקרה של טיפול חד צדדי מניחים את האלקטרודות על המצח ועל העורף, לא באמצע, אלא מעט בצד, לרוב מימין. כך הזרם החשמלי שיוצרות האלקטרודות עובר בעיקר דרך חצי אחד של המוח, בעיקר החצי הימני. בטיפול דו צדדי מניחים את האלקטרודות על הראש, בערך מעל האוזניים והזרם החשמלי עובר דרך המוח מצד לצד ומשפיע באותה מידה על שני החצאים. כפי שכתבתי בעבר, טיפול דו צדדי הוא כנראה אפקטיבי יותר אך גם גורם יותר תופעות לוואי כמו פגיעה בזיכרון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה