שם של הכדור בלועזי topitrim

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/07/2013 | 22:07 | מאת: אלמונית

שלום לך שוב רשמתי את שם של הכדורים בלועזית TOPITRIM ויחזור שנית לשאלה שלי הייתי אצל פסיכיאטר וספרתי לו לגבי מצבי שאני במצב של לחץ עצבים ולפעמים מצבי רוח ובקשתי ממנו כדורי הרגעה והוא נתן לי את הכדורים האלו אשמח מאוד אם תוכל לענות על השאלה האם כדורים אלו TOPITRIM להרגעה או רק למגרנות ?? המון תודות לך אלמונית

25/07/2013 | 09:31 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, הכדור TOPITRIM מכיל את החומר הפעיל topiramate. מדובר בכדור שניתן על ידי נוירולוגים לסוגים מסוימים של אפילפסיה, מיגרנות וכאבים כרוניים אחרים. הכדור ניתן על ידי פסיכיאטרים לעיתים רחוקות יחסית, לאיזון תנודות במצב רוח בהפרעה דו קוטבית ("מאניה דפרסיה") ולטיפול בבולימיה (שהי סוג של הפרעת אכילה). לתרופה הזו יכולות להיות תופעות לוואי, בין השאר היא יכולה גם לגרום לחץ ועצבים בעצמה ולכן היא אינה נחשבת בדרך כלל לבחירה טובה בתור כדור הרגעה. חשוב שתתייעצי על כל זה עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה, מן הסתם הוא יודע כל מה שכתבתי כאן והיו לו שיקולים בבחירת התרופה. כדאי שתשמעי אותם ממנו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה