דמיונות של מחלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/07/2013 | 16:32 | מאת: אלון רוט

שלום רב רציתי לשאול אני בדרך כלל לוקח פרפנאן 8 מג באופן קבוע לפני שבוע וחצי ירדתי במינון ל 4 מג ולפני כמה ימים התחילו לי כל מיני מחשבות דמיוניות כגון שאם שכבתי לפני 10 שנים עם בחורה למרות שהייתי מוגן אני פתאום מפחד מאוד מאיידס למרות שאין לי שום תסמינים,אני בריא גופנית מתפקד ונראה טוב, ומדמיין שאני חייב ללכת לעשות בדיקה,האם זה נקרא דמיון בגלל שירדתי למינון של 4 מג ?,כי לפני חודש לא היו לי את המחשבות המפחידות האלו,והאם פרפנאן 8מג אמור להעלים את הדמיונות האלו ?

24/07/2013 | 08:31 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלון, מחשבות מהסוג שאתה מתאר יכולות להיות מחשבות שווא או אובססיות. לפעמים קשה להבדיל ביניהן, אך בכל אופן: מחשבות שווא יכולות להסתייע מטיפול בפרפנאן ואובססיות לא. כדאי שתתייעץ על זה עם הפסיכיאטר שמטפל בך ותשאל מה האבחנה של המחשבות הללו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה