זמן מחצית החיים של תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/07/2013 | 20:19 | מאת: יעל

רציתי לדעת מהו זמן מחצית חיים של התרופה מירו ? אם לוקחים 60 מג ליום מהו קצב הגמילה ממנה? ואיך עושים את זה? האם יש לקחת את התרופה זמן מסויים כדי שההטבה תישמר? אם לא לוקחים ערב אחד [מסיבות שונות] מתי לקחת שוב? תודה.

22/07/2013 | 21:50 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום יעל, לשאלותייך: רציתי לדעת מהו זמן מחצית חיים של התרופה מירו ? 20-40 שעות. אם לוקחים 60 מג ליום מהו קצב הגמילה ממנה? לא מדובר בגמילה, כי זה לא חומר ממכר. מירו הוא תרופה נוגדת דיכאון. כאשר רוצים להפסיק טיפול נוגד דיכאון צריך להוריד את המינון לאט ובהדרגה, לא בגלל חשש לתסמונת גמילה, אלא בגלל חשש לחזרת הדיכאון. ואיך עושים את זה? לאט. למשל להוריד 1/2 כדור ליום בכל חודש, עד שמפסיקים לחלוטין. האם יש לקחת את התרופה זמן מסויים כדי שההטבה תישמר? תלוי כמה פעמים בחיים היה למטופל דיכאון לפני הפעם הנוכחית. בפעם ראשונה - 6-12 חודשים. אם מדובר בדיכאון חוזר, יכול להיות שיותר, אם לא לוקחים ערב אחד [מסיבות שונות] מתי לקחת שוב? למחרת, לא להכפיל מינון כפיצוי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה