אדרונקס ותרופות נגד פטרת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/10/2007 | 23:49 | מאת: תמר

קיבלתי מרשם לאדרונקס, וחיפשתי קצת אינפורמציה על התרופה. הסתבר לי שאסור לשלב אותה עם תרופות נגד פטרת. אני משתמשת בשבועיים האחרונים בג'ל נגד פטרת בלשון בשם דקטרין. האם מותר לי להתחיל לקחת אדרונקס בשילוב עם דקטרין? ואם לא, כמה זמן אני צריכה לחכות לפני שאוכל להתחיל ליטול אדרונקס? חוץ מזה, קיבלתי מרשם לסטילנוקס, אני יודעת שאין בעיה לשלב סטילנוקס עם אדרונקס מפני שקיבלתי ביחד את המרשם עבור שתיהן, אבל האם יש דברים שאסור ליטול איתה? איך אני משלבת את שלושתן? תודה

13/10/2007 | 11:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

תמר שלום, ככל שבדקתי- אינני מוצא בעיה. דקטרין (מיקונזול) אינה נמנית עם התרופות ששילובן בעייתי עם אדרונקס. יש תרופות נגד פטרת אחרות ששילובן בעייתי. יתרה מכך- הג'ל כמעט ולא נספג בדם, כך שזה לא בעייתי. הבעייתיות עם תרופות אנטי-פטריתיות אחרות היא שהן מעלות את רמת האדרונקס בדם, ובכך עלולות להגדיל סיכון לתופעות לואי. מכיוון שגם כך לאדרונקס כמעט ואין תופעות לואי, אז גם מבחינה זו זה לא בעייתי. לסיכום- אין בעיה של ממש בשילוב הזה. לגבי סטילנוקס- רק להשתדל להמנע מאלכוהול יחד עם התרופה. אין בעיה לשתות מעט אלכוהול שלא בצמוד לנטילת התרופה (למשל בצהרים).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה