שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/06/2013 | 16:49 | מאת: אור

שלום אישה קשישה בשנות ה80 שמרותקת לביתה עקב בעיות ברכיים ויוצאת בקושי מהבית ואינה רוצה לצאת בקושי, ופתאום התחילו לה דמיונות כאילו מישהו נכנס ולוקח לה בגדים וכד והכל זה דמיון וחושבת על זה כל יום וכל היום ומתגבר לה מיום ליום המחשבות האם זה בגלל זקנה גיל איך מתמודדים עם בעיה זו בגיל זקנה? איך מתנהגים למבוגר ? תודה

03/06/2013 | 22:22 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אור, מחשבות גניבה שמופיעות אצל אישה קשישה שלא היו לה בעבר חוויות כאלה, הן נורה אדומה שיש להתייחס אליה ברצינות רבה! ראשית צריך לדבר איתה ועם מי שמכיר אותה ולברר איזה בעיות רפואיות יש לה, האם הופיעו לה במקביל לדמיונות גם בעיות אחרות. ועוד הרבה פרטי מידע שצריך לברר. לאחר מכן היא צריכה להיבדק בדיקה רפואית ונוירולוגית מלאה. בהמשך, על סמך הממצאים ייתכן שיהיו נחוצות לה בדיקות נוספות (כמו למשל בדיקות דם, סריקת CT של המוח ועוד). מאד ייתכן גם שהיא תצטרך לעבור גם הערכה פסיכוגריאטרית שזו בדיקה על ידי פסיכיאטר/ית שמתמחה בטיפול בקשישים. במקביל צריך לבדוק כמה עזרה היא צריכה בחיי היומיום שלה וכמה עזרה יש לה בפועל. צריך לבדוק האם תנאי המגורים שלה מתאימים ליכולות הגופניות והחשיבתיות שלה. ככל שהדבר ניתן חשוב שהיא תהיה בסביבה מוכרת וקבועה ויהיו בסביבתה אנשים מוכרים וחפצים מוכרים. חשוב מאד לזכור שדמיונות כאלה מעידים כמעט בודאות, על מצב של מחלה במוח ואינם מין אמצעי לקבל תשומת לב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה