אינווגה לעומת קספליון........................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/10/2020 | 00:57 | מאת: חיים

מה יותר יעיל לטיפול בסכיזופרניה כרונית אינווגה 9 מ"ג ביום במתן פומי בכדורים או זריקת קספליון פעם בחודש מבחינת יעילות טיפולית ושיפור התמונה הקלינית ? ומהו מינון זריקת קספליון פעם בחודש המקביל ל 9 מ"ג אינווגה ביום ? תודה

28/10/2020 | 01:00 | מאת: חיים

למי יש פחות תופעות לוואי לאינווגה או לקספליון ?

שלום חיים. מדובר באותה תרופה. אינווגה זו התרופה בכדור בבליעה וקספליון היא התרופה בזריקה ארוכת טוח כל חודש. בטיפול ארוך טווח של מספר חודשים ומעלה לקספליון יש פחות תופעות לוואי ויעילות טובה.

שלום חיים. לשימוש ממושך עדיף ויעיל יותר להשתמש בזריקת קספליון כל חודש. כיום לאחר מספר חודשים גם ניתן לעבור לזריקת טרביקטה הניתנת על 3 חודשים. מנון זריקת קספליון המקביל לטיפול באינווגה 9 מ"ג הוא סביב 100 מ"ג אך יש להתיע. עם הפסיכיאטר המטפל במעקב סדיר על מנת להשיג את המנון המתאים. בהצלחה

שלום חיים. מדובר באותה תרופה. אינווגה ניתנת בכדור בבליעה, קספליון ניתנת בזריקה אחת לחודש. יעילות טיפולית שווה אך יש יתרון לקספליון- פחות תופעות לוואי, הסיכוי לטיפול רציף ולהצלחת הטיפול גבוה יותר וניתן לאחר מספר חודשים לעבור לזריקת טרביקטה- זריקה אחת ל-3 חודשים. לאור זאת הטיפול בקספליון עדיף יותר. מנון קספליון של 156 מ"ג מקביל לאינווגה 9 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה