תרופות אנטי פסיכוטיות ותופעות הלוואי שלהן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/10/2020 | 11:36 | מאת: אבי

הבן שלי מטופל כרגע בהאלידול ועקב תופעות הלוואי הקשות הוא כנראה יעבור לריספרדל קונסטה בזריקה של 25מ"ג. עקב השימוש בתרופה הנ"ל,הבן שלי כל היום שוכב במיטה,אין לו חשק לעשות כלום ואין לו מוטיבציה לעשות כלום.קם רק לאכול וזהו וזאת למרות שאנחנו מנסים לשכנע אותו לעשות כל מיני דברים. אני יודע שהתרופות האנטי פסיכוטיות מורידות את ההורמון של הדופמין. האם ההתנהגות הזאת היא עקב הפגיעה בהורמון הדופמין והאם כך זה בכל התרופות האנטי פסיכוטיות כמו ריספרדל,מודיקייט וכו...? שאלה שניה....הבן שלי לאחר התקף פסיכוטי ראשון עקב שימוש בקנאביס עם חשש לסכיזופרניה. מה ציר הזמן התרופתי במצב כזה עד להתחלת הורדת התרופה כדי לדעת אם ההתקף נמוג או שחלילה מתפתחת סכיזופרניה? שאלה שלישית....האם זה נכון שאם לוקחים תקופה ארוכה תרופות אנטי פסיכוטיות,יש חשש שאם מפסיקים עם התרופות ישארו תופעות החוואי כמו אקטיזיה והפרעות אחרות כשמסיימים טיפול תרופתי? תודה מראש וחג שמח.

שלום אבי. מאחל החלמה מהירה לבנך. הלידול כמו תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות עלול לגרום לתופעות של רדימות אפאטיות ועייפות. אם מצבו הנפשי של בנך יציב כרגע כדאי לשקול הורדת מינון על מנת להקל על תופעות לוואי. מאידך, הפרעות פסיכוטיות יכולות להיות מלוות בתופעות אלו באופן כללי. יש צורך בהמשך מעקב. הבן זקוק לליווי צמוד ועידוד לפעילות ותפקוד יומיומי. לשבי שאלה שנייה- יש צורך במעקב של כחצי שנה על מנת להעריך האם מדובר בהפרעה פסיכוטית חולפת או מחלת סכיזופרניה. אם יהיה שיפור משמעותי במצב הבן יחד עם ירידה במנון תרופות וחזרה לתפקוד רגיל זה מכוון יותר למצב חולף. לגבי שאלה שלישית- תרופות אנטי פסיכוטיות מדור ישן בשימוש ממושך עלולות לגרום לתופעות לוואי כרוניות של תנועות מוטוריות לא רצוניות הנקראות טרדיב דיסקינזיה. בשימוש בתרופות אנטי פסיכוטיות מדור חדש אין סיכון משמעותי לתופעה זו. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה