אבחנה שלא משתנה שנים למרות שלדעתי אין אותה כבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2020 | 06:33 | מאת: רון

אני מטופל אצל פסיכיאטר ושנים שיש לי אבחנת הפרעת הסתגלות שתמיד פעילה ולא נהפכת בתיק הרפואי "ללא פעילה". אני עובד בתנאי לחץ עם כמות גדולה של אנשים ולא מרגיש שום לחץ הקשור לאבחנה הזאת. השאלה שלי איך ניתן לשנות אבחנות שכבר ישנות? ואם ללכת לפסיכיאטר פרטי לחוות דעת שנייה ולבקש אבחון מחדש יכול לעזור?

שלום רון. הפרעת הסתגלות הינה תגובה זמנית באופייה למצבי משבר כך שהיא לא מתאימה כאבחנה קבועה לאורך שנים. יש לשקול עם הרופא המטפל אפשרות של אבחנות נוספות. קבלת חוות דעת שנייה היא אמצעי מקובל כיום לצורך אבחון רפואי ואין בה פסול. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה