כאשר גם התוספת לא עוזרת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/08/2020 | 15:48 | מאת: מני

ד"ר רוז'צקי שלום רב.אני סובל מהפרעת חרדה מסוג GAD. לאחר כמה "ציפראלקסים" שלא הועילו, עברתי לויאפקס XR ואני במינון המירבי כבר 4 חודשים. היות ולא נראה שיפור הרופאה הוסיפה לי אריפלי 5 מ"ג ואני לוקח כבר 4 שבועות. אין שיפור מספק ויש בעיה של קושי להרדם בלילה והרגשת עוררות (בכל זאת כן מצליח לישון משך 6 שעות). מה נהוג לעשות תרופתית כאשר גם תוספת החיזוק אינה יעילה? הוספת קלונקס היא צעד יעיל? זה הכדור היחיד שקצת מקל את מצבי משך כמה שעות ביום ונותן לי "מרווח נשימה". תודה.

שלום מני. במקרה זה הייתי מציע לשקול הפסקת טיפול באריפלי ומתן תוספת של תרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו סרוקוול 25-100 מ"ג או רספרדאל עד 1 מ"ג. ניתן גם לשקול תוספת של תרופות ותיקות לדיכאון וחרדה כגון בונסרין או טראזודיל. קלונקס יכול לעזור כטיפול SOS אך הוא אינו מומלץ כטיפול לטווח ארוך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה