מתי רואים שיפור עם תרופה מחזקת?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/07/2020 | 12:40 | מאת: רון

שלום ד"ר.אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת אשר לא הגיבה ביעילות לכדורים ממשפחת חוסמי הסרטונין וגם לא לחוסמי סרטונין & נוראדרנלין. הומלץ בייעוץ פסיכיאטרי לאחר מיצוי תרופות אלו במינון מלא, להוסיף ARIPLY במינון 2.5 מ"ג בנוסף לתרופה (כרגע זה ויאפקס XR במינון 300 מ"ג). אני כבר יומיים עם התוספת וכבר חש השפעה הרגעתית (נעימה ולא מעייפת). מתי מרגישים את מלוא השפעת התרופה על הפרעת חרדה ולא רק אפקט הרגעתי ? (שגם הוא מבורך בפני עצמו). צריך לעשות בדיקות דם היות והוסיפו לי את התרופה המחזקת?תודה

שלום רון. על מנת לבחון השפעה של כל שינוי תרופתי בהפרעות חרדה דרושה סבלנות ואורך רוח של מספר שבועות לפחות. מומלץ לבחון השפעת שינוי תרופתי בין כחודש לחודשיים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה