תרופות- הרגשה רעה ותפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/06/2020 | 00:03 | מאת: רון

שלום. אני לוקח בעשור האחרון תרופות נוגדות חרדה ודיכאון (ניסיתי כמה ללא הרגשת שיפור משמעותית). לאורך כל השנים מאז התחלת התרופות יוצא לי ערך בבדיקות דם GPT גבוה מהנורמה אך לא במגמה קבועה של עלייה -ערך יוצא פעם 70, פעם 60, פעם 90 וכיוצ"ב(כאשר הטווח התקין המעבדתי הוא 0 עד 50). זמן רב שאני מרגיש לא טוב ולא ברור מדוע כי אני מטופל תרופתית. לפני 3 חודשים הועלה מינון סימבלטה למקסימום ועדיין אין שיפור. כעת ביצעתי בדיקות דם : GPT - ערך חורג של 108 GOT - ערך חורג של 53 GGT - ערך חורג של 79 האם העלייה בתיפקודי הכבד קשורה בהרגשה הרעה שיש לי של חרדות ודיכאון?

שלום רון. הפרעות אלו באנזימי כבד נחשבות קלות. הם אינם קשורות לתסמיני דיכאון וחרדה. עליך לפנות לרופא המשפחה ולבצע בירור למחלות כבד. כמו-כן כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולשקול הורדת מנון תרופות או הפסקתן. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה