אנטי פסיכוטי כחיזוק להתקפי חרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/06/2020 | 13:59 | מאת: יאיר

ד"ר שלום. אני סובל מהתקפי חרדה חזקים מאוד ומקבל ציפרלקס 20 מ"ג כבר כמה חודשים. אין התייצבות לטובה ואף יש החמרה של חוסר שקט מהתרופה. ניסיתי קודם פאקסט 40 מ"ג ללא שיפור. האם באופן עקרוני, תוספת נוגד פסיכוזה במינון נמוך(למרות שאני לא פסיכוטי)יעיל לטיפול בהתקפי חרדה שלא מגיבים מספיק לציפרלקס או יעיל אך ורק לטיפול בדיכאון שאינו מגיב מספיק לציפרלקס?

שלום יאיר. נוגד פסיכוזה במנון נמוך יכול להיות יעיל כתוספת לטיפול בהפרעות חרדה הן לצורך שיפור שינה והן כתוספת מחזקת לטיפול בנוגדי דיכאון וחרדה. ממליץ בעיקר על סרוקוול, רספרידון ואולנזפין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה