אדרונקס וכאבים במפשעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/10/2007 | 20:48 | מאת: זאב

אני נוטל אדרונקס כשבוע, לפני כיומיים התחילו לי כאבים במפשעה משני הצדדים נראה כדרכי השתן. האם יכול להיות קשר? בתופעת הלואי צויין עצירת שתן, האם זה הכיוון? בתודה זאב

03/10/2007 | 09:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

זאב שלום, ראשית- אצירת שתן ולא עצירת שתן. זה מלשון אוצר (כמו אוצר במוזיאון ששומר על כל התמונות, כך גם כל השתן נשמר, נאצר, בשלפוחית). ומכאן שאצירת שתן היא מצב בו השתן לא יוצא, ובד"כ מרגישים כאבים עזים בבטן התחתונה ולא במפשעות. בדיקת רופא פשוטה תראה הגדלת שלפוחית השתן (די לרופא להניח יד על הבטן בשביל לאבחן את זה). בקיצור, זה לא נשמע קשור לאדרונקס, אבל שווה לקפוץ לרופא להבדק. לפעמים כאב יכול להקרין לכל מיני מקומות, ובודאי מהבטן למפשעות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה