מודאל - שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2007 | 23:57 | מאת: שלומי

ד"ר שלום , בן 29 . שבוע שעבר קיבלתי מרשם למודאל 50 מ"ג (פעמיים ביום) לטיפול בחרדה (ואולי קצת דיכאון ) ( וזאת לאחר שהתרופות מקבוצות SSRI SNRI )לא עזרו באופן מלא ופגעו קשות בתחום המין. שאלותי: מה טווח המינונים המקובל של מודאל לטיפול בחרדה , האם אמור לחלוף זמן עד השפעה מיטבית. האם התרופה בטוחה לשימוש לארוך זמן. תודה תודה

01/10/2007 | 08:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלומי שלום, מודאל אינה תרופה מקובלת לשימוש בחרדה. היא כן יכולה לעזור בהורדת מתח, אבל לא בהפרעות חרדה על-פי הגדרתן. אם תפרט קצת יותר מהם הסימפטומים והסימנים של בעייתך, אוכל לנסות לכוון קצת יותר. אגב טווח מינונים של מודאל הוא בד"כ 150-300 מ"ג ליום, ואף יותר. אפקט הרגעתי אמור להתרחש תוך שעות מהנטילה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה