הפסקת נטילת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2007 | 20:53 | מאת: אסאהיי

שלום רב בעלי נטל ציפרלקס במשך השנה האחרונה לאחר דיכאון ממושך בהמלצת רופא המשפחה והפסיכולוגית שליוותה אותו במהלך תקופת המשבר. לפני כשלושה חודשים חש בטוב התסמינים נעלמו ובהדרגה הפסיק ליטול את התרופה. במהלך השבוע האחרון חש כי תסמיני חרדה המוכרים לו היטב חוזרים ובעוצמה לרבות מיגרנה וכאב ראש במהלך כל יום מימות השבוע. הפסיכולוגית משערת כי המדובר בבעיה ביולוגית של ספיגת סירוטונין המצריכה טיפול תרופתי- האמנם? בעלי עבר תהליך של שינוי קוגניטיבי התנהגותי עמוק, כיום הינו אדם חזק נפשית, יציב, לומד, עובד ופעיל נורמטיבית בכל רמה. האם יש דרך אלטרנטיבית לטפל בבעיה? האם זוהי תופעה חולפת? אילו בדיקות ניתן לבצע כדי לבדוק רמת סירוטונין וספיגתו?

30/09/2007 | 21:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ראשית- לא ניתן לבדוק רמות סרוטונין או את ספיגתו. שנית- טיפול קוגנטיבי אמנם עוזר בהרבה מקרים, אבל יש מקרים בהם זה לא מספיק. לפי מה שאני מבין בעלך הפסיק טיפול לאחר כ-9 חודשים. זהו זמן קצר, ומקובל להמשיך טיפול תרופתי שנה לפחות. בכל מקרה, אל תחכו לאופציות אלטרנטיביות- קודם חיזרו כמה שיותר מהר למה שעזר לו (ציפרלקס). בכל מקרה לוקח כשבועיים עד לתגובה. במקביל אתם יכולים לנסות לחפש עזרה נוספת/ אלטרנטיבית. חשוב לזכור שגם אם בעלך נזקק לתרופה זה לא אומר שהוא חלש. יש מצבים בהם חייבים עזרה חיצונית. גם מי שלוקח תרופות ליתר לחץ דם אינו חלש, וגם מי שמרכיב משקפיים. אילו בעיות שמופיעות עם הגיל, ולא לכל דבר יש פתרון טבעי. זה בסדר גמור להעזר בדברים מלאכותיים, כולנו אוכלים קוטג' שאינו יוצא ככה מהפרה (לא טבעי), משתמשים בגשם במטריות לא טבעיות, מפעילים מזגן לא טבעי- ונהנים בזכות כל אילו מאיכות חיים טובה- אבל לא טבעית. אז מה??? העיקר לחיות ולהנות, ולא לסבול בשם ה"טבעיות".

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה