לד"ר שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 14:03 | מאת: דיכאון כל שמי !

שלום רב , אני סובלת מדיכאון עמוק ומומשך – כבר שנים ( מהילדות) , נסיתי כמה פעמים להתאבד אבל לא הצלחתי , ומפעם לפעם אני מזיקה לעצמי כי כך אני נרגעת ! לפני כעשרה ימים החלטתי ללכת לפסיכיאטר – שלא חשבתי שיהיה כך . מהפגישה הראשונה הוא נתן לי שני כדורים אחד בבוקר ( סירוקוול 100 )וכדור בערב ( מירו 30 ) שלא מסוגלת לקחת אותם , כן אני ממש מפחדת מהתרופות . פגישה אחרי פגישה הוא נסה לשכנע אותי בלקיחת הכדורים ללא שום אוזן קשבת לו ... אתמאול בפגישה הוא הבחין שחתכתי את ידי ( חתך די עמוק ) הוא טפל בזה – תפר - ... ונתן לי " זריקת הרגעה או ..." שקיבלתי אותה רק מתוך חולשה , ונתן לי להחליט , כן נתן שלושה אופציות ובקש לבחור : או שאקבל את הכדורים שנתן לי או שיחליף אותם לכדורים אחרים , טיפות , זריקות או לאשפז אותי ... שאלותי הן האם כן הוא יכול להכריח אותי לטיפול או אפילו לאשפז אותי בכוח ( רוב הגוף שלי מלא צלקות ) ? ושאלה שנייה האם נתן לטפל בדיכאון עמוק ומומשך (כבר מהילדות) בפגישות ובשיחות ללא הסמים האלא ? תודה מראש

29/09/2007 | 17:22 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לא ציינת בת כמה את. קצת קשה לדעת מהתאור שנתת מה הטיפול העדיף, אבל אין לי ספק שאם הבעיה היא מהילדות אחד הטיפולים החשובים הוא פסיכותרפיה (טיפול פסיכולוגי). בנוסף, אם את חשה שלא בנוח עם הרופא- כדאי לפנות לקבלת חוות דעת לרופא אחר. יכול להיות ששם תקבלי אוזן קשבת ותגלי מישהו שמבין יותר ויוכל להתאים לך טיפול טוב. מאחל לך הרבה בריאות.

29/09/2007 | 18:02 | מאת: דיכאון-כך שמי

ערב טוב , בהתחלה תודה על התיחסותך לשאלתי . אני בת 23 , גרה עם הורי , נמצאת רוב הזמן בדיכאון , כמעט ולא עושה כלום בחיי , שום דבר לא מעניין אותי , אין לי חשק לעשות שום דבר , ממש מתעייפת בקלי קלות , ... הטראומה שקבלתי בילדותי היתה קשה מאוד ( כוויה באחוז גדול מגופי ) . אוקי עד עכשיו לא ענית לי על השאלות ששאלתי אותך . ולכן אני מקווה שכן תעני ! תודה לך ויום טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה