נכה צה"ל המוכר על סכיזופרניה וכדורים לדילול הדם :

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 18:30 | מאת: גילי

אני נכה צה"ל בן 46 ומוכר על סכיזופרניה !- ומעשן כבד ! בבדיקה שיגרתית אצל קרדיולוג (היום) הוא נתן לי כדורים ל-דילול הדם בשם :"טבעפירין" מהוא אותו כדור זה ? (אותו אני צריך לקחת פעם ביום - אחרי אוכל- למשך חודש ימים !) האם אחרי חודש אני צריך להמשיך לקחת אותו ? אני לא מוכר על לב ואין לי בעיות לב ! - כאמור זו בדיקה שגרתית אצל קרדיולוג - מה השפעת אותו הכדור לדילול הדם ? (יש לציין שמעולם לא לקחתי כדור מסוג זה) יש לציין שהרופא הזה שלח אותי לבדיקת מאמץ (ארגומטריה) אני לוקח בקביעות כדורים : נגד שומנים בדם,קלופיקסול,זיפרקסה וקלונקס תודה מראש למשיבים ! נ.ב. אם הודעתי זאת לא מתאימה לפורום הזה - אנא הפנו אותי לפורום המתאים ! חג שמח לכולם !

24/09/2007 | 23:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

גילי שלום, טבעפירין הוא בעצם אספירין. ואכן הוא משמש לדילול דם. ישנם מחקרים המראים את יעילותו במניעת מחלות לב אצל מי שנמצא בסיכון (בגלל משקל יתר, כולסטרול מוגבר, עישון וכו'), גם אם עדיין אין סימני מחלת לב. לתשובה יותר ספציפית עליך להתייעץ בפרום של קרדיולוגיה או של מחלות פנימיות.

24/09/2007 | 23:47 | מאת: גילי

האם אני צריך לקחת את ה"אספירין" גם אחרי 30 יום שהוא נתן לי ? והאם זה לא סותר את לקיחת התרופות הפסיכאטריות אותם אני לוקח במקביל (צינתי את התרופות הפסיכאטריות אותם אני לוקח בהודעתי הראשונה ! ) תודה מראש !

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה