פרוזאק צמחי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 14:57 | מאת: הילית

שלום רב! שמעתי על פרוזאק צמחי (פרוזאק מן הטבע) האם הוא עוזר גם בירידה במשקל? מה מידת יעילותו? אשמח לדעת תשובה בהקדם המון תודות

24/09/2007 | 22:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

הילית שלום, כנראה הכוונה לצמח ה-היפריקום, הנמכר בארץ בשם רמוטיב. זה לא עוזר לירידה במשקל. הוא יעיל בדיכאנות קלים עד בינוניים כמו פרוזאק.

24/09/2007 | 23:13 | מאת: אהבה

למרות המהות ה"הזויה" כמעט של התרופות של ד"ר באך, מניסיוני הן מאד מאד יעלילות לטיפול בכל בעיות הנפש. זנ לא טיפול בסימפטומים אלא ירידה לשורש ה"בעיה הקיומית" הקשורה יותר למבנה האישיות של המטופל יצאתי מדכאון כבד שנמשך כמה חודשים באמצעות טיפול קצר בפרחי באך (לאחר שדיקור סיני ותרפיה פוסט טראומתי הועילו רק במקצת במצב מצוקה אחר שהייתי בו עם תופעות "היפו-מאניות" טיפול חד פעמי בפרחי באך ונטילת נוזל הפלא הזה במשך חמישה ימים הרגיעו אותי יותר מואליום וקלונקס, ועם תגובה גופנית ונפשית הרבה יותר נעימה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה