"מחלות נפש" בשיח הציבורי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/09/2007 | 15:10 | מאת: על הסטיגמה

מאז עליתקרנה שלהפסיכיאטריה, זהנעשהעלבון שכיח ומקובל לקרוא לבנאדם בפניו "חולה נפש", ואף להוסיף את האמירה ההמתבקשת "כדאי לך ללכת לאבחון!!!" כיוון שזה נאמר בלשון זלזול ובמטרה להשפיל זה בודאי אומר משהו על היחס החברתי ל"פציינטים" (ראיתם מישהו צועק לחולה אחר בפנים שהוא "חולה סרטן"???) אבל זה גם אומר משהו על ה"מטפלים" לדעתי הקללה הכי קשה שאני שמעתי עד היום זה "לך לאבחון"

23/09/2007 | 23:32 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, יש הרבה אמת בדבריך. הסטיגמה קיימת גם בקרב עוסקים במקצועות הבריאות. אני לא בטוח שהקללה הכי קשה זה "לך לאיבחון", אבל אין ספק שקיימת אפליה קשה (מוכח באינספור מחקרים) של חולי נפש בכל מקום כמעט. אבל גם לפני עידן הפסיכיאטריה זה היה קיים. ראה "החסר משוגעים אנוכי?". וכמו שלא כל החולים דומים, גם לא כל המטפלים קורצו מאותו חומר. ההכללה שאתה עושה על "מטפלים" אינה טובה יותר מהכללה שעושים רבים על חולי נפש.... נקודה למחשבה.

24/09/2007 | 07:10 | מאת: תמימי

מסכימה איתך דוקטור נחמד וגם איתך על הסטיגמה- מכירה את שני המצבים- את מצב התיוג ההדדי של מטופלים על מטפלים ולהיפך, ואת הקללה שמחלת הנפש הפכה להיות בציבור. יש מחלה והיא לא קללה. היא אפילו ברכה בהרבה מובנים. אבל בציבור היא קללה... מוסר השכל- להתרחק מאותם אנשים וציבורים המקללים אותנו, ולהתמקד רק במקומות הפתוחים לכולנו, כמו כאן למשל... חיבוק תמי.

24/09/2007 | 11:08 | מאת: על הסטיגמה

ד"ר עופר יקר עצם זה שאני כותבת אליך ואתה מפרסם את הודעותי מוכיח שיש פסיכיאטר אמין אחד לפחות במדינה בטוח שיש עוד כמה אבל מהו היחס??? בין כמות האנשים שנעשה להם עוול על ידי תיוג משפיל ומפלה והיחס הכמותי שלהם לאוכלסיה הכללית לבין אחוז אנשי המקצוע האמפתיים והתומכים בתוך מערכת הבריאות הממשלתית?? לדעתי 1/10 לרעת הפסיכיאטרים סתם הערכה גסה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה