לוסטרל ולוריוון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/11/2010 | 03:52 | מאת: איתן

אני נוטלת בקביעות לוסטרל 50 מג. לעיתים נוטלת חצי כדור לוריוון לפני שינה בלילה. האם ישנה ריאקציה בין שתי תרופות אלה? האם יש תופעות לואי שקשורות לפגיעה בזיכרון, שכחה,פגיעה בכבד? תודה רבה

01/11/2010 | 11:06 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום איתן, על פי ה- MICROMEDEX והעלון לרופא של משרד הבריאות אין אינטרקציה בין התרופות הנ"ל. לוסטרל פוגעת בכבד כיון שהתרופה גורמת לעלייה של טרנסאמינזות ( אנזימי כבד) בדם. לוריוון פוגעת בכבד בכך שהיא גורמת לעלייה טרנסאמינזות ,אלקלין פוספאט ובילירובין. בנוסף, לשתי התרופות יש השפעה נוירולוגית וגורמות לכאבי ראש, ישנוניות וסחרחורת אך רק לוריוון יכולה לגרום לפגיעה זיכרון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי