פרדניזון 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/10/2010 | 21:07 | מאת: נויה

על פי עצת רופא נטלתי פרדניזון 20 מ"ג: יום - 2 ביום השני 1 וכך הלאה9 ימים. לטיפול בברונכיטיס. האם יש תופעות לוואי לתרופה כזו?

10/10/2010 | 14:47 | מאת: אוריין לניאדו

נויה שלום, על פי micromedex המעודכן לרבעון זה תופעות לוואי לתרופה הן: עלייה בלחץ דם,היפרנתרמיה (עליה בערכי הנתרן),הפרעות במערכת העיכול,אוסטיופרוזיס(דילול עצם),דיכאון, עלייה במשקל והפרעות בעור. תופעות לוואי יותר חמורות ופחות שכיחות: קטרקט, גלוקומה, היפרגלצמיה(עליה בערכי הסוכר), קושינג סינדרום,שחפת. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי