האם יש התאמה בין התרופות ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2007 | 07:10 | מאת: יוסי

אבקש לדעת האם יש התאמה/סתירה בין התרופות הבאות: סבלתי מארוע מוחי, סרטן הערמונית , גלי חום בעקבות טיפולים הורמונליים , שומנים בדם. מקבל זריקת זולדקס אחת לשלושה חודשים. תרופות על בסיס יומי: בזפיבראט 400 סימווקסון 20 אומניק 0,4 מיקרופירין 75-לדילול הדם. ויטמין E -400-נגד גלי חום תוסף סו פלמטו פיגאום וליקופן לדרכי השתן, תוסף תמצית רימונים לסרטן הערמונית. קראתי מאמר על בעייתיות הצירוף של וויטמין E והאספירין, האם גם במינונים שאני נוטל יש סכנה ???? המון תודה על תשובתכם שתבוא.

23/07/2007 | 11:11 | מאת: ד"ר איל שורצברג

יוסי שלום, עברתי על רשימת התרופות שהנך לוקח, חלקן תרופות מרשם וחלקן תוספי מזון/צמחי מרפא. בבדיקה שערכנו במאגר תרופות הבודק יחסי גומלין (מיקרומדקס Interactions), לא נמצאה אינטראקציה משמעותית בין אספירין לויטמין E (האם אתה נוטל אותו במרשם או כחלק מטיפול הוליסטי). בד בבד בין התרופה סימבקסון לבזפיברט תיתכן התנגשות בין תרופתית אשר עלולה להתבטא בכאבים ובפגיעה בשריר. השימוש בשתי התרופות יחד מחייב ניטור תקופתי של רמות האנזים CPK. כמו כן במידה ואתה מרגיש כאבי שרירים או חולשת שרירים עליך לפנות בהקדם לרופא המטפל. לא נמצא מידע בנוגע להתנגשות תרופתית אפשרית בין מיץ רימונים, סו פלמטו, פיגאום וליקופן ושאר התרופות הנך נוטל (יש לציין כי בנושא תוספתי מזון מאגרי המידע אינם מלאים ולמרות שהמאגר לא הצביע על בעייתיות הרי שתמיד הדבר אפשרי). חשוב להקפיד בכל הקשור בתוספי מזון להצמד להוראות היצרן וכמו כל דבר בחיים לא להגזים. אשמח אם תפנה אותי למאמר שהצביע על בעייתיות של נטילת אספירין עם ויטמין E. בברכה, איל

23/07/2007 | 13:52 | מאת: יוסי

ראשית תודה על תגובתך. מצאתי לפחות בשני מקומות כתבות בנושא, אחת נקראת "השפעתו של האוכל על התרופות שאנחנו נוטלים" שם יש סעיף "תוסף ויטמין E {מעל 400} , אספירין ונגזרותיו. בנוסף, באתר של טבעלייף -ויטמין E -אינטראקציה וקואינטראקציה -אספירין ונגזרותיו. הויטמין נרשם להורדת גלי החום מהם אני סובל כתוצאה מהטיפול ההורמונלי. שאלתי , האם הויטמין עצמו ידוע כמדלל דם ????. כי אם כן, אזי יש כאן כפילות, אגב, יש לי תחושה שאכן עצמת גלי החום ירדה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי