fibromyalgia ו-osteo artritis ייעוץ לגבי תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/08/2009 | 13:43 | מאת: amar

ראומטולוג אבחן אותי שאני סובל (בין היתר)מהמחלות הנ"ל.עקב סרטן בלבלב עברתי לפני שנתיים וחצי ניתוח ע"ש whipple .לאחר הניתוח נותרתי עם בעיות קשות במערכת העיכול וכן עם סכרת גבולית וגם פה יבש עקב פגיעה בבלוטות הרוק.אני סובל מנחירות,דום נשימה בשינה ותנועות רגליים בשינה בדרגה קשה.אני סובל מערמונית מוגדלת ומבעיות שליטה בשלפוחית השתן.אני סובל לעתים קרובות מבעיות אורטופדיות.כל הבעיות והמחלות שלי בטיפול כולל תרופות ובמעקבים.הראומטולוג חסך בהסברים ונתן לי מכתב הפנייה לרופא המטפל בו המליץ על טיפול בתרופות שאיני מכיר ואיני יודע אם לא ייתנגשו בתרופות ליתר המחלות.הוא המליץ על 1)art 50*2 ו- 2)elatrol. אודה עבור הסברים על תופעות לוואי המלצות והגבלות בק"ע תרופות אלה.

18/08/2009 | 16:00 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ART (DIACEREIN) היא תרופה המשמשת לטיפול ב-Osteoarthritis והניתנת במינון של 50mg פעמיים ביום היא בעלת פעילות שיכוך כאבים ונוגדת דלקת (ואפקט משלשל), תופעת הלוואי העיקרית היא שלשול ועלייך להתייעץ עם רופא בנוגע היות וזה עלול להחמיר את הבעיות שמהן אתה סובל במע' העיכול. Elatrol (AMITRIPTYLINE) היא תרופה מקבוצת ה-TCA (TriCyclic Antidepressant) המשמשת לטיפול בפיברומיאלגיה ובדיכאון. תופעות הלוואי העיקריות הן עייפות, סחרחורת, יובש בפה (בעיקר בלילה), שלשול ובחילה או עצירות, טשטוש ראייה, אצירת שתן, נדודי שינה (ישנן תופעות נוספות). היות והינך סובל מיובש בפה ומבעיות במע' העיכול עלייך להעלות את הנושא בפני הרופא ולהתייעץ עימו טרם השימוש בתרופה. בברכה כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי