שאלה לגבי וזודיפ והרפיית שרירים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/12/2020 | 06:12 | מאת: אלי

שלום אני לוקח מס שנים וזודיפ 10מ"ג פעמיים ביוםץ לפני מספר חודשים אובחנה בעיה בסוגר בין הוושט לקיבה(ריפלוקס) ואני מקבל נקסיום. האם וזודיפ מרפה באופן עקיף שרירים כמו שריר שוער וושט תחתון ,ומחמיר את הבעיה אצלי?

שלום, יש על זה חילוקי דעות בספרות המקצועית, אבל יש מספר עבודות שהראו שכן התופעה הזו עלול להתרחש תחת תרופות ממשפחת חוסמי תעלות סידן או תרופות שחוסמות רצפטור ביתא. במקרה הצורך ניתן להשהות טיפול זמנית [ ליטול חלופה אחרת לטיפול ביתר לחץ דם] ולבדוק אם יש הקלה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי