ויטמין b 12 וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/11/2020 | 19:46 | מאת: שרון

שלום, אני בת 40 ולפני כשנה וחצי חשתי ברע ולאחר בדיקות דם התברר שחסר לי ויטמין b12 וחומצה פולית. רשמו לי למשך חודש כדור אחד מתחת ללשון של ויטמין b12 וכדור אחד חומצה פולית. לאחר חודש עשיתי שוב בדיקת דם והכל היה תקין, וגם הרגשתי טוב. לאחרונה, אני מרגישה שוב את אותם תסמינים שבגינם פניתי לרופא כגון חולשה, חיוורון וכו. אני יודעת שהכי טוב לערוך שוב בדיקות אבל אני נמנעת מלצאת בגלל הקורונה עמ לא לסכן בני משפחה שבסיכון גבוה. שאלתי היא, האם ניתן לקחת למשך חודש ויטמין b 12 וחומצה פולית למרות שאני לא יודעת בוודאות שחסר לי? כלומר, במידה ואני טועה ולא חסר לי האם עודף שלהם יכול יותר להזיק לבריאותי מאשר להועיל? תודה מראש

שלום, לא מומלץ ליטול תוספים אם אין בדיקה עדכנית. ולכן תשתדלי לעשות את הבדיקות לפני התחלת טיפול.

26/11/2020 | 16:23 | מאת: שרון

ראשית, תודה על המענה המהיר. רציתי לשאול, האם ההמלצה לאי לקיחת הוויטמינים נוגעת לשניהם, או חומצה פולית כן ניתן לקחת? לקיחתם יכולה להזיק לי? וכיצד? כי האלטרנטיבה לצערי היא פשוט לא לקחת מכוון שאין בכוונתי לצאת מהבית ולהיבדק. תודה שוב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי