ציפרלקס והקשר לטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/11/2020 | 13:04 | מאת: מאיר

שלום וברכה רציתי לשאול עם הציפרלקס באמת פוגע בייצור הטסטוסטרון אצל גברים ואם כן עד כמה פוגע? לאחר בדיקה מקיפה באינטרנט בכמה וכמה פורומים עדיין לא נתקלתי בתשובה חד משמעית ואנשים שואלים על זה כבק כמה שנים טובות ישוע שבלקיחת הציפרלקס חשים בעייפות השמנה וחוסר חשק מיני ואפילו פגיעה בזיקפה שכל אלו גם סימפטומים של חוזר בטסטוטסרון אשמח לתשובה אמיתית וכנה מפני שחוסר בטסטוסטרון גורם הוא עצמו לדיכאון ומצב רוח ירוד תודה רבה

שלום, אין אונות זאת תופעת לוואי שעלולה להתפתח תחת תרופות ממשפחת ה- SSRI , כאשר השכיחות של התופעה שונה מתכשיר לתכשיר. כאשר השכיחות תחת טיפול בציפרלקס עלולה להגיע עד 3% והפרעות בשפיכה עד 14%. מצד שני התרופה עלולה לגרום להשמנה, ובעיקר השמנה מותנית, ובדומה למנגנון של השמנה בחולים סוכרתים, ההשמנה עלולה לגרום לעליה בביטוי של אנזים שנרא ארומטאז אשר גורם להפיכת טסטוסטרון לאסטרדיול ובכך יש ירידה ברמות טסטוסטרון בגוף [זה מנגנון שיכול להסביר את התופעה אבל יש עוד תיאוריות אחרות].

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי