תחליף פלצבו לכדור בונדורמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/10/2019 | 16:11 | מאת: דנה

מבוגר בן 85 נוטל מדי ערב 3 כדורי בונדורמין לטיפול בהפרעות שינה, לא מוכן להפחית את המינון, טוען שלא מצליח להרדם בכל זאת...הוא ישן במשך היום ולכן לא מצליח להרדם בלילה, האם יש כדור פלצבו או דומה שניתן להחליף בבונדורמין אחד?

שלום, חשוב לציין ששימוש ותדירות מתן של בונדורמין (3 כדורים ליום) מראה על אובדן תועלת מהתרופה. האפקט הטיפולי מהתרופה נאבד אחרי תקופה משימוש כרוני בתרופה. במקרה הצורך יש להיוועץ עם הרופא המטפל להחלפת טיפול מבונדורמין לתרופות יותר מקובלות באוכלוסיה קשישה כגון נקטורנו, זודורם שעשויות לעזור למרות שלתרופות האלה יש תופעות לוואי. חשוב מאוד להקפיד על הרגלי שינה המאפשרים הפחתת מינון להשריית שינה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי