פרדניזון שאלה תודה מראש !!

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/05/2019 | 11:03 | מאת: Meshmesh

שלום,אני נוטלת פרדניזון 7 וחצי מ"ג ביום כבר חודשיים ובנוסף מתותרקסט 10 מ"ג פעם בשבוע בעקבות דלקת מפרקים. רציתי לדעת האם ניתן לבצע טיפול של הסרת שיער בשיטת אינפרא אדום? (טיפול שאני עושה כבר שנה) האם ניתן לשהות בשמש (יודעת שלא מומלץ בכללי אבל האם בזמן לקיחת סטרואידים יש איסור)? במינון כזה שנחשב לנמוך זה הגיוני לסבול מהשמנה ?

שלום, מבחינת טיפול במתותרקסט הטיפול עלול לגרום לפריחה עורית, ולכן יש סיכון שביחד עם הסרת השער בשיטת אינפרא אדום זה עלול להחמיר. ולכן יש לבדוק האם הטיפול להסרת שער עלול לגרום לפריחה עורית. בנוסף במינון כזה פחות סביר לחוות תופעות לוואי כמו השמנה, אבל למרות זה יש לעקוב אחרי משקל, ולחץ דם, וסוכר. ובמידה ויש שינוי לעומת הבסיס יש לדיווח על זה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי