לחץ דם סיסטולי גבוה -כדורים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/03/2019 | 17:38 | מאת: אילנית

שלום רב, בת 81 בריאה. עד היום לקחתי אוסמואדלט 30 וגם נורמיטן 25 . לחץ דם סיסטולי כל הזמן גבוה והדיאסטולי ,תקין.. כעת הרופא החליף לי את האוסמואדלט ל-ווזודיפ -קומבו 20/10. האם זה כדור יותר חזק? כי למרות האוסמואדלט והנורמין שאני לוקחת בבוקר,הלחץ דם שלי אחה"צ הוא 160 סיסטולי. הווסודיפ קומבו הוא יותר חזק ? תודה מראש. אם אפשר לענות דחוף. אילנית

שלום, טיפול בוזודיפ קומבו הינו שילוב של שתי תרופות (Lercandipine + Enalapril) לעומת טיפול אוסמואדלט שהינו תרופה אחת. יש לציין שאוסמואדלט עלול לגרום לעליה בדופק הלב ולתופעות לוואי כמו בצקות. וזודיפ קומבו הינו טיפול יעיל עם פחות תועפות לוואי אבל בכל מקרה יש לעקוב אחרי רמות אשלגן בדם ותפקוד כלייתי במיוחד בתחילת הטיפול. ולכן טיפול בוזודיפ קומבו הינו אופציה טיפולית חלופית יעילה ומקובלת.

16/03/2019 | 16:47 | מאת: אילנית

תודה על תשובתך, אלא שהווזודיפ קומבו 20 לא מוריד לי את הסיסטולי והוא יותר גבוה מאשר עם האוסמואדלט30 שהייתי לוקחת. באוסמואדלט לא היו לי תופעות לוואי. מאז שהתחלתי לקחת ווזודיפקומבו 20, הסיסטולי שלי עומד כל הזמן על 170 -180 . לכן אני רוצה להחליף אותו בכדור אחר. כמובן עתיעץ עם הרופא, אבל מה בינתיים לעשות? לחזור לאוסמואדלט 30 ? ושוב תודה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי