פלקווניל 200+ סט תרופות להליקובקטר+אמלו 10

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/03/2019 | 19:31 | מאת: אתי

הבנתי מהרוקחת שזה לא טוב לערבב את 3 התרופות האלה. הציעה לי להפסיק פלקווניל ל 14 יום כדי להשמיד את החיידק שגרם לכיב כרוני בקיבה. יש לך רעיון איך לפתור את הבעיה ? בתודה ובברכה

שלום, השילוב התרופתי אכן מכיל התנגשות בין תרופתית. אבל מכיוון שמדובר שמשך טיפול קצר של 14 ימים ניתן להמשיך ולקבל את התרופות אבל תוך כדי מעקב. שילוב של אמלו יחד עם קלרטרומיצין (בהנחה והמשטר התרופתי לטיפול בהיליפקטר פלורי מכיל אותו) עלול להעלות רמות של אמלו בדם ולכן יש חשש מפני ירידה בלחץ הדם ולכן יש לעקוב אחרי לחצי דם במשך הטיפול, בנוסף זה גם עלול להיות עם פלוקונזול ולכן יש חשוב לנטר לחץ דם. דבר נוסף שכן עלול להיות הפרעות קצב עם סיכון להארכת מקטע QT תחת השילוב של פלוקנזול עם קלטרומיצין (בהנחה והטיפול בהילוקובטר מכיל) ולכן יש לנטר מקטע QT בתחילת הטיפול ובסיום הטיפול. שוב חשוב לציין שמדובר במשך טיפול קצר ולכן הסיכון לתופעות לוואי מגוריות הינו נמוך אבל יש חשיבות למעקב וניטור.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי