איברנס 125 מייג ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/03/2019 | 05:49 | מאת: אורחת

שלום מטפלת בקשישה שהיא חולת סרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות בשל החמרה במצב הכבד קיבלה אייברנס 125 מייג לשלב יחד עם לטרוזול נתתי לה במשך תשעה ימים ביום השמיני היא הקיאה את הקפסולה וזרקה לפח מרוב לחץ לא שמתי לב אם הקפסולה הייתה שלמה או קרועה אז נתתי לה קפסולה חדשה האם זה נחשב למנת יתר באותו יום ? ביום התשיעי נתתי לה שוב באותו מועד בלילה לפנות בוקר קיבלה סחרחורת ונפלה אחרי 16 שעות במיון נפטרה בבדיקות התברר שיש לה חומציות יתר בדם והכבד היה מלא גרורות האם במשך תשעה ימים שהיא לקחה אייברנס יכול היה להחליש את מערכת החיסון שלה ולגרום למוות? אפילו במקרה ואם לוקחים מנת יתר כבר מהשבוע הראשון זה יכול לגרום נזק לגוף? מתי מתחיל התרופה להשפיע על הגוף? אשמח אם אזכה למענה לשאלות ששאלתי

שלום, לרוב ממנה אחת זה לא נחשב רעילות במיוחד שאם החולה הקיאה את התרופה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי