תרופות פסיכיאטריות .............

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/12/2018 | 00:29 | מאת: דודו

האם תרופות פסיכיאטריות עלולות לפגוע בתפקוד קוגנטיבי וקוגנציה שזה כולל תרופות אנטיפסיכוטיות דור שני כמו אינווגה וסרוקוול ואנטיפסיכוטיות דור ראשון כמו אנטומין ותרופות אנטידיכאוניות ssri ו ssnri ומירו-רמרון ותרופות מייצבות מצב רוח כמו דפלפט וטגרטול ותרופות להרגעה שזה בנזודיאזפינים כמו וואבן ואנטיהיסטימניים שזה פנרגן וחוסמי ביתא שזה דרלין ??!! האם תרופות לטיפול בתופעות לוואי של אנטיפסיכוטיים שזה אנטיכולינרגיים כמו דקינט וארטאן-פארטאן פוגעות בתפקוד קוגנטיבי וקוגנציה ??!!! אם התשובה היא כן אז מהו הטיפול לפגיעה בתפקוד הקוגנטיבי והקוגנציה כתוצאה משימוש בתרופות פסיכיאטריות ??!! תודה .

שלום, אכן התרופות שציינת כולל טיפול בתרופות אנטידיכאוניות ואנטיפסיכוטים ואנטיכולנרגיים כולל דיקנט ובנוסף לבנזודיזיפנים עלולים לגרום לפגיעה קוגניטיבית. הגישה הטיפולית להפחתת הפגיעה הקוגניטיבית הינה לצמצם שימוש בתרופות בעלות פגיעה קוגניטיבית ובעיקר טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות ובנזודזפינים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי