כדורים נגד לחץ דם וכדור אסיוול 2 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/12/2018 | 19:33 | מאת: אילנית

בת 80 בריאה לוקחת פעם ביום (בבוקר) נורמיטן 25 ואוסמואדלט 30 ללחץ דם. 1. מותר לקחת כדור אסיוול 2 או 4 מ"ג בערב, כשהלחץ דם עולהלמרות הכדורים)? 2. מותר לקחת עוד חצי מכדור אוסמואדלט 30 בערב, כשהלחץ דם גבוה? 3. עדיף לקחת קבוע 2 כדורים , כ"א 20 מ"ג של אוסמואדלט (במקום כדור אחד של 30)?. תודה מראש על תשובתכם.

20/12/2018 | 09:08 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום רב, למה אסיוול?? זאת תרופה שאינה מומלצת באנשים מבוגרים. על מנת להחליט לגבי המינונים של תרופות לל"ד צריך לדעת הערכים של לחצי דם. ממליצה לעשות טבלה של כמה ימים ולמדוד לחצי דם בוקר צהריים ערב ולפנות לרופא המטפל ואז יחליט אם יש צורך בהעלאת מינוני התרופות או להחליף טיפול או להמשיך באותו משטר טיפולי.

20/12/2018 | 09:22 | מאת: אילנית

שלום, תודה על תשובתכם. למה אסיוול להרגעה , במקרה הצורך , לא מומלץ למבוגרים ? יש כדור הרגעה אחר שמומלץ למבוגרים ? אסיוול רושם לי רופא המשפחה וגם במר"מ הרופא אמר לי שאסיוול להרגעה זה בסדר. כעת אני רושמת את מדדי הלחץ דם, אסיוול 2 מ"ג אני לוקחת אך ורק כאשר הלחץ דם הסיסטולי עולה מעל 170 (הדיאסטולי תמיד תקין ). על מה אתם ממליצים ככדור הרגעה למקרה הצורך ? . תודה. אילנית

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי